دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۶
۰ نفر

فتانه انفرادی: وزیر بهداشت در واکنش به اظهارات وزیر رفاه مبنی بر امکان‌پذیر نبودن تجمیع بیمه‌ها به همشهری می‌گوید: اگر آب نمی‌آوریم، کوزه را نشکنیم.

تقابل دو وزارتخانه بر سر تجمیع بیمه‌ها

به گزارش همشهري، اظهارات روز شنبه وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي مبني بر اينكه تجميع بيمه‌ها امكان پذير نيست، توجه رسانه‌ها، وزارت بهداشت و برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را به‌دنبال داشت.

علي ربيعي در حالي روز شنبه از امكان پذير نبودن تجميع بيمه‌ها، سخن گفت كه وزير بهداشت همواره از تجميع بيمه‌ها به‌عنوان رمز ماندگاري و استمرار طرح تحول سلامت ياد كرده و بيمه‌ها را پاشنه آشيل طرح تحول سلامت دانسته است. ماده 38قانون برنامه پنجم به دولت اجازه داده است كه همه بيمه‌هاي درماني صندوق‌ها را در سازمان بيمه خدمات درماني ادغام كند. مطابق برنامه پنجم، سازمان بيمه سلامت با هدف تجميع بيمه‌ها و يكسان‌سازي‌ ارائه خدمات پايه به بيمه‌شدگان تشكيل شد و موضوع تجميع 17صندوق بيمه‌اي از بيمه تأمين اجتماعي و خدمات درماني گرفته تا بانك‌ها، شركت نفت، فولاد، وزارت نيرو، نيروهاي مسلح، صدا و سيما نيز از همان زمان در دستور كار قرار گرفت، اما تا به الان كه چيزي به اتمام برنامه پنجم توسعه نمانده اين امر محقق نشده است و حالا ربيعي آب پاكي را روي دست اين قانون ريخته و گفته تجميع بيمه‌ها قابل اجرا نيست.

دكتر سيدحسن هاشمي در گفت‌وگوي اختصاصي با همشهري در واكنش به اظهارات وزير رفاه مي‌گويد: قانون به هر شكل ممكن بايد اجرا شود و نبايد نقض قانون صورت گيرد. ظاهرا گفته‌اند اگر تجميع بيمه‌ها انجام شود، بحران به‌وجود مي‌آيد، اما آيا اگر قانون اجرا شود، بحران ايجاد مي‌شود ؟ اتفاقا با اجرايي شدن قانون، بحران‌ها را پشت سر خواهيم گذاشت. اگر آب نمي‌آوريم، كوزه را نشكنيم. وزير بهداشت اضافه مي‌كند: از نظر من آنچه مهم است سياست‌هاي كلي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري است. اين سياست‌ها حاصل 5سال زحمت و مطالعه است و حتما بايد اجرايي شود و همه هم بايد در اجراي آن مشاركت داشته باشند.

از روز اول گفتم كه بحث بيمه‌ها و تجميع بيمه‌ها پاشنه آشيل طرح تحول سلامت است و با اجرايي شدن آن مردم نفع و سود مي‌برند پس همه بايد صادق باشيم؛ منظور من يك دستگاه خاص نيست. همه بايد براي بهتر زندگي كردن مردم و حفظ سلامت مردم تلاش كنيم. وزيربهداشت مي‌گويد: در سياست‌هاي كلان سلامت، توليت و مديريت منابع، به‌عهده وزارت بهداشت گذاشته شده است. بيمه‌ها حتما بايد منابع را با نظر وزارت بهداشت هزينه كنند. بنابراين همه موظف هستند كه با وزارت بهداشت همكاري كنند اما متأسفانه الان برعكس شده، اين وزارت بهداشت است كه دارد با همه همكاري مي‌كند.

حل مشكلات مردم نه شخصي، نه صنفي و نه سياسي بايد باشد بلكه بايد براي رفع دغدغه‌هاي مردم، مصلحت آنان را درنظر بگيريم. هاشمي اضافه مي‌كند: خوب است در اين‌باره تجربه ساير كشورها كه در زمينه رفع مشكلا ت مردم در حوزه سلامت موفق عمل كرده‌اند را با دقت ملاحظه كنيم و از تجربه آنها درس بگيريم. بيمه 100سال در دنيا سابقه دارد.با نگاهي گذرا به كشورهايي كه در امر سلامت موفق عمل كرده‌اند و مردم در آن كشورها رضايتمندي دارند هم بحث تجميع بيمه‌ها وجود دارد. وزير بهداشت مي‌گويد: از سال 93از بيمه‌ها طلبكار هستيم. تا الان فقط 6درصد به ما داده‌اند. قانون را اجرا نمي‌كنند. بدهي‌ها را هم كه پرداخت نمي‌كنند. به مصوبات هيأت دولت هم توجه نمي‌كنند.ديگر چه بايد گفت؟

  • واكنش نمايندگان مجلس

اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس هم نسبت به اظهارات وزير رفاه واكنش نشان دادند. دكتر حسن تاميني، نايب‌رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي به همشهري مي‌گويد: قانون بايد اجرا شود، و وزير رفاه نه مي‌تواند قانون را نقض كند و نه‌ آن را دور بزند. ايشان به‌عنوان وزير بايد بداند كه تجميع بيمه‌ها به قانون تبديل شده و در برنامه پنجم آمده است. تجميع بيمه‌ها مي‌تواند بسياري از مشكلات مردم را بر‌طرف كند.

در همين حال، دكتر احمد آريايي‌نژاد عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي هم در واكنش به اظهارات علي ربيعي به همشهري مي‌گويد :تجميع بيمه‌ها تكليف قانوني است و حتما بايد اجرا شود.در حال حاضر سبك و سياق بيمه‌ها با هم متفاوت است و اين مسئله تبعيض به‌وجود مي‌آورد درحالي‌كه عدالت حكم مي‌كند كه با تجميع بيمه‌ها همه مردم از شرايط يكساني برخوردار باشند. اينكه آقاي ربيعي مي‌گويد تجميع بيمه‌ها ممكن نيست را درست نمي‌دانيم . همه بايد مجري قانون باشند چه وزير بهداشت و چه وزير رفاه، اگر نمي‌توانند اجرا كنند بايد دلايل منطقي بياورند كه چرا نقض قانون مي‌كنند؟

کد خبر 310880

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha